Në një hap shumë të nevojshëm drejt një interneti më të sigurt për fëmijët, Meta ka ardhur me një mjet të fundit të mbikëqyrjes.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, grupi më i fundit i mjeteve të mbikëqyrjes prindërore të Meta-s ndihmon në monitorimin e fëmijëve dhe adoleshentëve teksa kalojmë nëpër botën e realitetit virtual.

I lansuar më 14 qershor, përditësimi thuhet se u lejon prindërve dhe kujdestarëve të bllokojnë drejtpërdrejt aplikacionet dhe shfletuesit e internetit, të shohin kohën para ekranit dhe listat e miqve të fëmijëve të tyre dhe të çaktivizojnë aftësinë për të hyrë në përmbajtje të bllokuara ndryshe në kompjuterët personalë të përdoruesit.

Mjetet e mbikëqyrjes përfshijnë aftësinë për të parë shkarkimet dhe blerjet e aplikacioneve në kufjet e përdoruesve, së bashku me kërkesën opsionale që adoleshentët të njoftojnë kujdestarët e tyre dhe të fillojnë miratimin e prindërve për blerjet.

Kompania do të lansojë gjithashtu një qendër të re edukimi prindëror me një udhëzues për mjetet e mbikëqyrjes VR.

“Me teknologjitë VR që po fitojnë gjithnjë e më shumë tërheqje dhe Quest duke u bërë një produkt i preferuar i shumë të rinjve, prindërit dhe kujdestarët tani do të kenë qasje në një sërë mjetesh për të mbrojtur dhe qëndruar të përfshirë me pjesëmarrjen dhe përvojat e adoleshentëve të tyre”, citohet të ketë thënë Dr. Sameer Hinduja, bashkëdrejtor i Qendrës Kërkimore të Ngacmimit Kibernetik. /Telegrafi/