LAJMI I FUNDIT:

Mësojeni qenin tuaj të ecë pa u tërhequr

Mësojeni qenin tuaj të ecë pa u tërhequr

Të gjithë po kalojmë më shumë kohë në shtëpi me kafshët tona këto ditë. Kjo përfshin më shumë shëtitje dhe stërvitje për ta.

Edhe në kohë stresi, ecja e qenit tuaj duhet të jetë e kënaqshme. Kur ecni si ekip, është një kënaqësi për të dy.


Duhet vetëm pak praktikë dhe disa këshilla trajnimi për t’i bërë shëtitjet shumë më argëtuese:

Përdorni një zinxhir të shkurtër

Një zingjir 120-150 centimetra i gjatë është i mjaftueshëm. Një zinxhir i gjatë pengon dhe e vendos qenin tuaj shumë larg.

Praktikoni brenda

Në shëtitje, ka kaq shumë gjëra që qeni juaj të shohë dhe të nuhasë. Pra, para se të dilni jashtë, filloni duke praktikuar shëtitje të shkurtra brenda. Pasi të jeni jashtë, uli pritjet tuaja, pasi ekziston një botë e tërë shpërqendrimesh për qenin tuaj.

Bëni kohë për të ecur

Nëse jeni i stresuar dhe nxitoni gjatë shëtitjes tuaj, qeni juaj do ta ndiejë atë dhe do të jetë më pak i aftë të relaksohet dhe të përqendrohet. Vendosni kohën mënjanë vetëm për juve dhe qeni tuaj, pa telefona ose shpërqendrime të ngjashme. /Telegrafi/