LAJMI I FUNDIT:

MESNATË E KTHJELLËT

MESNATË E KTHJELLËT

Poezi nga: Walt Whitman
Përktheu: Iva Katundi

O Shpirt, kjo është ora jote
Ja fluturimi yt i lirë, pa fjalë
Larg librave, larg artit, ditës së shuar, mësimit të kryer
Je plotësisht ti, po më shfaqesh i heshtur, duke vështruar, duke medituar temat
Që ti pëlqen më së miri.
Nata, gjumi, vdekja dhe yjet.