Daimler dëshiron të ndërtojë makinën elektrike më efikase me diapazon maksimal. Diapazoni i S-Class elektrik është mbresëlënës.

Kur bëhet fjalë për elektromobilitetin, Daimler nuk ka qenë domosdoshmërisht një nga udhëheqësit e inovacionit në vitet e fundit. Por kjo pritet të ndryshojë tashmë, pasi kompania gjermane ka njoftuar se është duke punuar në makinën e saj elektrik me që përshkon një distancë prej 1,200 kilometrave, transmeton Telegrafi.

Deri në vitin 2030, rreth 50 për qind e flotës së automjeteve të reja Mercedes duhet të elektrizohen.

Daimler po punon në sistemin e vet operativ

Së pari, EQS duhet të paraqitet në vitin 2021. S-Class elektrik duhet të ketë një distancë maksimale prej 700 kilometrash (WLTP) dhe të jetë makina e parë që do të ndërtohet në platformën e sapo zhvilluar. Mercedes G dhe Maybach gjithashtu do të elektrizohen.

Por tashmë Mercedes ka njoftuar se është duke punuar edhe në makinën e saj të re elektrike EQXX. Makina elektrike duhet të mbulojë rrugën Nice-Stuttgart ose Shanghai-Pekin me vetëm një karikim të baterisë. Kjo është 1.200 kilometra.

Daimler shpjegon se kjo gamë e madhe nuk duhet të arrihet me një bateri më të madhe, por me një efikasitet jashtëzakonisht të rritur. Sipas prodhuesit gjerman të automobilave, EQXX është vendosur të jetë makina elektrike më e fundit, më efikase. /Telegrafi/