Sipas një studimi, nënat që i mbajnë fëmijët e tyre afër në përqafim përjetojnë më pak stres.

Është mjaft e rëndësishme se si e mbani fëmijën, pasi shumë nga metodat e zakonshme mund të dëmtojnë shëndetin e një fëmije, transmeton Telegrafi.

Bright Side tregon mënyrat e gabuara të bartjes së fëmijëve, të cilat nuk duhet t’i përsëritni:

Mbajta e foshnjës nën sqetull

Kur mbani një fëmijë, është e rëndësishme që të mbështesni kokën e tyre. Të porsalindurit nuk kanë muskuj të zhvilluar në qafë.

Ata papritmas mund të lëvizin kokën, gjë që mund të nënkuptojë vështirësi në frymëmarrje dhe lëndime nëse qafa e tyre nuk mbështetet siç duhet. Ata nuk do të jenë në gjendje të mbështesin kokën e tyre vetë derisa të jenë të paktën 4-6 muaj.

Mbajtja e fëmijës në një transportues

Ju mund të përdorni transportuesit, por gjëja kryesore është që duhet të dini se si t’i përdorni ato.

Është e nevojshme që këmbët e foshnjës të mbështeten nga transportuesi dhe të mbahen në të njëjtën mënyrë si nëna që do ta mbante fëmijën. Pastaj nyjat do të qëndrojnë në vend dhe shpina nuk do të dëmtohet.

Mbajta e kokës së foshnjës në shpatull

Nëse e mbani gjoksin e foshnjës tuaj në gjoks, atëherë duhet t’i kushtoni vëmendje pozicionit të fytyrës së tyre. Duhet të jetë mbi supe.

Nëse fytyra e fëmijës mbështetet në shpatullën tuaj, kjo mund ta bëjë të vështirë frymëmarrjen. Gjithashtu, një pjesë e rrobave tuaja mund të futen në gojën e tyre.

Mosndryshimi i anëve

Është e nevojshme të ndërroni anët që mbani fëmijën tuaj. Siç thamë edhe më parë, qafa e foshnjës është e dobët.

Pra, është e rëndësishme që muskujt të zhvillohen nga të dy palët. Përndryshe, muskujt e qafës nga njëra anë mund të zhvillohen më pak dhe fëmija mund të ketë probleme me kthimin e kokës.

Ju nuk e mbështetni shpinën e tyre

Ju nuk duhet ta mbani fëmijën vetëm në këmbë dhe kokë. Së pari, ekziston rreziku që fëmija të bjerë. Dhe së dyti, shtylla kurrizore është e mbingarkuar për shkak të mungesës së mbështetjes së duhur të shpinës.

Pra, është e nevojshme të mbështesni shpinën e fëmijës me njërën dorë dhe kokën e tyre me anën tjetër. /Telegrafi/