Ndryshimet e disponimit dhe një fytyrë plot puçrra, janë ato pak gjëra që janë pak a shumë një rit kalimi për shumicën e adoleshentëve.

Kur aknet tuaja hormonale dalin në moshën madhore, ‘vitet e adoleshencës’ nuk mund ta marrin më fajin.

Një nga shkaktarët më të zakonshëm të akneve është kryesisht për shkak të niveleve të larta të androgjenit që vijnë me këtë gjendje, transmeton KP.

(Foto: havenfin.com)

Filloni ditën tuaj duke konsumuar yndyrë dhe jo shumë karbohidrate. Në momentin që karbohidratet shfaqen, nivelet e sheqerit në gjak rriten. Kjo nga ana tjetër stimulon vezoret tuaja që të sekretojnë më shumë androgjen, duke shkaktuar më shumë probleme.

Reklama
Aknet hormonale: përse na shfaqen dhe si t’i eliminojmë? Aknet hormonale: përse na shfaqen dhe si t’i eliminojmë?

Qumështi i disponueshëm në treg ka shumë antibiotikë, hormone dhe estrogjen. Çdo gjë me laktozë ose kazeinë përkeqëson zorrët tuaja dhe shkakton shumë simptoma, kështu që është më mirë ta hiqni atë plotësisht.

Reklama

Nëse jeni kaps, shumë hormone si estrogjeni, testosteroni, progesteroni, nuk dalin nga trupi juaj. Ata riqarkullohen përsëri dhe shkaktojnë probleme të tjera.

Aknet dhe shëndeti mendor kanë një marrëdhënie toksike, prandaj është thelbësore të gjesh një mënyrë të shëndetshme për të çliruar traumën që shkakton gjendja e lëkurës.

Dy shenja që tregojnë se mund të keni një çekuilibër të hormoneve Dy shenja që tregojnë se mund të keni një çekuilibër të hormoneve