Nga: Kastriot Dervishi

Në shumë raste, kur në një foto hiqej një individ, në vend të tij vendosej ndonjë send apo pemë. Në rraste të rralla vendoseshin individë anonimë.

Teknika e manipulimit ishte amatore dhe linte gjurmë gjithnjë. Fotot identifikoheshin kollaj.

Propaganda komuniste: Hiqen partizanët dhe tymi i cigares nga fotoja e Enver Hoxhës Propaganda komuniste: Hiqen partizanët dhe tymi i cigares nga fotoja e Enver Hoxhës

Në shtator 1952, Enver Hoxha vizitoi Peshkopinë i shoqëruar nga zëvendëskryeministri dhe ministri i Punëve të Brendshme, Mehmet Shehu. Pas vitit 1981, Shehu nuk mund të shihej më. Në vend të tij kanë zgjatur zbukurimin që shihet në origjinal.

Fotoja e dytë është marrë nga albumi i vitit 1983.