Menaxhmenti i agjencisë shtetërore të lajmeve Rossiya Segodnya, e cila udhëhiqet nga prezantuesi televiziv Dmitry Kiselev, i dërgoi një njoftim stafit se ata nuk duhet t’i etiketojnë më talebanët si terroristë.

Siç raporton The Insider, informacioni në lidhje me këtë çështje u shfaq në rrjetin sociale rus në Telegram në “Kujdes, lajme”.

Kjo konfirmohet nga fakti se në faqet e RIA Novosti, e cila është pjesë e agjencisë së lajmeve të MPB-së, Rossiya Segodnya se duke filluar nga 8 nëntor 2021, do të publikohen materiale me një shënim të ri të specifikuar në letër.

Mesazhi i dërguar nga Dmitry Kiselev në Telegram

Gjithashtu, kjo filloi të përdoret nga kanali televiziv Russia Today.

Në të njëjtën kohë, talebanët janë ende të listuar në Regjistrin e Unifikuar Federal të organizatave të njohura si terroriste, në përputhje me legjislacionin e Federatës Ruse. Mocioni është paraqitur me vendim të Gjykatës së Lartë, të datës 14 shkurt 2003.

Më 21 tetor, Vladimir Putin njoftoi se Rusia është afër marrjes së një vendimi për heqjen e talebanëve nga lista e organizatave terroriste, por se Këshilli i Sigurimit të OKB-së duhet ta bëjë këtë fillimisht.

Putin ka theksuar se Rusia bashkëpunon me përfaqësuesit e talebanëve, i fton ata në Moskë dhe është në kontakt me ta në Afganistan. /KP/