Gazeta greke “To Vima” ka publikuar një material ku përfliten lidhje të organizatës anarkiste “Lufta Revolucionare” me elementë kriminalë në Shqipëri.

Kështu autoritetet e vendit fqinj kanë në dorë të dhëna të rëndësishme që mund të çojnë policinë greke në furnizuesit me armë të organizatës anarkiste “Lufta Revolucionare”, raporton Respublica.al.

Provat lidhen me një incident jashtë zyrave qendrore të policisë greke në 17 korrik 2013 dhe zbulimin e një arsenali armësh në vitin 2010 në Kypseli.

Atë ditë patrulla e DIAS ndaloi për inspektim një makinë private të markës “Volvo”.

Dy ose tre pasagjerët zbritën nga automjeti dhe hapën zjarr me kallashnikov kundër policisë. Ata arritën të shpëtonin duke braktisur automjetin në rrugën në Akai, në Ambelokipi.

Policia greke gjeti në mënyrë retrospektive se autorët e këtij incidenti kishin si bashkëpunëtor një 50-vjeçar shqiptar që jetonte në Artemida, në makinën e të cilit dhjetë ishin gjetur armë gjatë veçanërisht, kallashnikovë dhe raketa-hedhës.

Nga testet e ADN-së u gjet se ata ishin anëtarë të së njëjtës bandë që kishin kryer të grabitjeve të bankave apo argjendarive.

Përveç kësaj, në fillim të tetorit 2016 në fushën e Kalivia u arrestuar një 32 vjeçar bashkëpunëtor i tyre.

Nga hetimet u identifikua se ADN-ja e gjetur në makinën 50-vjeçarit ishte e njëjtë me “ADN-në” e gjetur në të ashtuquajturën “fole” të organizatës “Lufta Revolucionare” të zbuluar më 19 prill, 2010.

Apartamenti në kryqëzimin e rrugëve Hidra dhe Aegina 8, në Kypseli ishte marrë me qira në emër të “Anastasios Grivokostopoulos” dhe policia kishte identifikuar më pas armë, eksplozivë, raketa-hedhës, detonatorë dhe një seri municionesh.

Arsenali ishte i lidhur direkt me “sulmet e fazës së parë” të organizatës në periudhën 2004 -2010 mes të tjerave dhe hedhje e raketës në ambasadën e SHBA në Athinë.

Policia arriti në përfundimin se materiali gjenetik nuk ishte i rastësishëm dhe ndoshta ka të bëjë me mënyrën e furnizimit me armë të llojit (kallashnikov, raketa-hedhës, etj) dhe përfshirje të elementëve kriminalë nga Shqipëria.