Qelbësit që enden në oborrin e shtëpisë mund të jetë një dhimbje koke e vërtetë gjatë muajve të ngrohtë.

Era e keqe e tmerrshme është pothuajse e pamundur të largohet nga rrobat dhe lëkura juaj.

Për fat të mirë, ekziston një mënyrë e shpejtë dhe e lirë për të hequr qafe qelbësit me diçka që zakonisht e hidhni në plehra: lëvozhgat e agrumeve.

Këshilla vjen nga ekspertja e kopshtarisë Heather Rhoades nga Gardening Know How, e cila shpjegon se qelbësit e urrejnë aromën acidike të frutave të agrumeve – kështu që vendosja e lëvozhgave të portokallit ose limonit rreth oborrit tuaj vepron si një largues natyral i tyre.

Reklama
Përtej vitaminës C, rolet e tjera thelbësore që luajnë agrumet në shëndetin tuaj Përtej vitaminës C, rolet e tjera thelbësore që luajnë agrumet në shëndetin tuaj

Kjo metodë mund të tingëllojë pak e çuditshme në fillim, por krijesat si qelbësit tërhiqen nga aroma e kopshtit tuaj, ushqimi i mbetur në koshin e jashtëm të plehrave.

Reklama

Është e vështirë t’i mbash larg pasi të ndiejnë se oborri yt është një vend që mund të hash gjithçka, por aroma e fortë e lëvozhgave të agrumeve duhet t’i bëjë ata të zgjedhin një vend tjetër ngrënieje. /Telegrafi/