LAJMI I FUNDIT:

MASHT-i me përgatitje intensive për testin ndërkombëtar TIMSS

MASHT-i me përgatitje intensive për testin ndërkombëtar TIMSS
Reklama

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi,  në takimin e përbashkët të Komisionit për Vlerësime Ndërkombëtar, përfaqësuesve të Drejtorive Komunale të Arsimit dhe Koordinatorëve të shkollave të përzgjedhura për vlerësimin TIMSS, vlerësoi lart rëndësinë e testit TIMSS, si një instrument i jashtëm vlerësues.

Ai tha se për këtë proces duhet të informohen nxënësit dhe shkollat pjesëmarrëse që të jenë të përgatitur.


“Nga rezultatet e këtij testi do të kenë një pasqyrë reale të gjendjes momentale në sistemin e arsimit në Kosovë. Kërkoi nga të gjithë akterët e involvuar në këtë proces që të  angazhohen maksimalisht, të informojnë nxënësit dhe shkollat pjesëmarrëse që të jenë të përgatitur dhe të japin maksimumin”, ka thënë ai.

Ministri i Arsimit  kërkoi nga Komisioni për Vlerësim dhe të tjerët që të zhvillohen  sa më shumë vizita në terren me qëllim siç tha ai të vetëdijesimit për rëndësinë e këtij  testi vlerësues ndërkombëtar.

Ndër të tjera ai theksoi se praktika e fundit me testin PISA tregoi se një qasje e tillë jep rezultate të mira.

Testi ndërkombëtar (hulumtimi) TIMSS, është vlerësim ndërkombëtar i trendëve në njohuritë e Matematikës dhe Shkencave Natyrore  i cili realizohet në kuadër të organizatës IEA për vlerësimin e të arriturave në arsim.

Ndryshe, MASHT, përkatësisht Divizioni për Sigurimin e Cilësisë, Standardeve dhe Monitorim ka hartuar planin dinamik të organizimit, në harmoni me kërkesat e parashtruara. Janë përzgjedhur  148 shkolla prej të cilave 3 shkolla janë më nxënës me nevoja të veçanta.

Testi ndërkombëtar  TIMSS përfshinë nxënësit e klasave të katërta dhe  teta me gjithsej rreth 5000 nxënës dhe fillon nga data 22 Prill-10 Maj  2019.

Ky proces vlerësues mbështet nga BE, projekti KESIP i Bankës Botërore dhe partnerë tjerë të MASHT-it./kp/

Në trend Lajme

Më shumë
Profesorët serbë në universitetet evropiane tregojnë nëse Serbia e ka njohur “de facto” Kosovën

Profesorët serbë në universitetet evropiane tregojnë nëse Serbia e ka njohur “de facto” Kosovën

Lajme
Qeveria ndan mbi 7 milionë euro për kategorinë

Qeveria ndan mbi 7 milionë euro për kategorinë "paga e shtesa" për muajin nëntor

Lajme
Udhëtimi pa viza nga 1 janari – ja sa para duhet të keni me vete kur udhëtoni në zonën Shengen

Udhëtimi pa viza nga 1 janari – ja sa para duhet të keni me vete kur udhëtoni në zonën Shengen

Lajme
Ferid Berisha i njohur si Komandant Shkupi, hap fondacion në SHBA për veteranët e UÇK-së

Ferid Berisha i njohur si Komandant Shkupi, hap fondacion në SHBA për veteranët e UÇK-së

Lajme
Ambasadori Hill paralajmëron Serbinë për marrëdhëniet me Rusinë

Ambasadori Hill paralajmëron Serbinë për marrëdhëniet me Rusinë

Politikë
I riu që vdiq pasi ra nga ndërtesa në Prishtinë, është Qazim Alaj nga Deçani

I riu që vdiq pasi ra nga ndërtesa në Prishtinë, është Qazim Alaj nga Deçani

Kronika e Zezë
Kalo në kategori