LAJMI I FUNDIT:

MASH: Shkollat ​​janë gati për mënyrën e re të dhënies së provimit të maturës shtetërore

MASH: Shkollat ​​janë gati për mënyrën e re të dhënies së provimit të maturës shtetërore

“Pothuajse të gjitha shkollat ​​në vend janë gati për mënyrën e re të dhënies së provimit të maturës shtetërore. Përjashtim bën vetëm një shkollë në Shkup, në të cilën po punohet për momentin, theksoi sot sekretarja shtetërore në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës”, Biljana Kazandzhiska.

Sipas mënyrës dhe vendit të provimit, këtë vit ka ndryshime, pasi nxënësit do ta japin provimin në salla dhe jo në klasa si vitet e kaluara. Ajo theksoi se synimi është që diplomimi të zhvillohet në mënyrë më efektive, ndryshe nga vitet e kaluara.


“Qendra shtetërore e provimeve, së bashku me bordin e maturës shtetërore, tashmë kanë mbajtur disa takime, ku është diskutuar për mënyrën e dhënies së provimit të maturës shtetërore dhe rregullimin e hapësirës ku studentët do të japin provimin e maturës. Deri më tani nuk kemi pasur probleme, të gjitha shkollat ​​kanë gjimnaze, salla ku nxënësit do të japin provimin e maturës. Ne kemi problem vetëm në Shkup, por së shpejti ai problem do të zgjidhet dhe ata studentë do t’i japin provimet në një hapësirë ​​të hapur. Përvojat e vitit të kaluar treguan se kontrolli i nxënësve në dhoma të mbyllura në aspektin e përdorimit të celularit dhe raportimit nuk ishte shumë efektiv”, thotë Kazandzhiska.

Matura shtetërore përbëhet nga një pjesë e detyrueshme, një pjesë fakultative dhe një detyrë paraprake. Shërben për përzgjedhjen e kandidatëve për regjistrim në arsimin e lartë. Në Shtip janë 475 nxënës që do t’i nënshtrohen provimit të maturës shtetërore, 104 të cilët do t’i nënshtrohen provimit përfundimtar dhe tre nxënës që do t’i nënshtrohen provimit të maturës shkollore.

Në trend Lajme

Më shumë
Qeveria vendosi: 24 prilli dhe 8 maji ditë jo pune për të gjithë qytetarët

Qeveria vendosi: 24 prilli dhe 8 maji ditë jo pune për të gjithë qytetarët

Lajme
Arrestohet një i dyshuar lidhur me rastin e ukrainases që u gjet e vdekur në autostradën Ferizaj-Prishtinë

Arrestohet një i dyshuar lidhur me rastin e ukrainases që u gjet e vdekur në autostradën Ferizaj-Prishtinë

Drejtësi
Komandanti suprem i NATO-s, Cavoli: Po i shtojmë forcat në Kosovë dhe Bosnje, po sjellim artileri të rëndë

Komandanti suprem i NATO-s, Cavoli: Po i shtojmë forcat në Kosovë dhe Bosnje, po sjellim artileri të rëndë

Lajme
Pronari i “Zhitia Turist” tregon se çfarë u është thënë udhëtarëve të ndaluar nga Serbia në kufi

Pronari i “Zhitia Turist” tregon se çfarë u është thënë udhëtarëve të ndaluar nga Serbia në kufi

Lajme
Përfaqësuesi i Shqipërisë në KiE: Kosova ka plan të jashtëzakonshëm për të siguruar anëtarësimin në  Këshillin e Evropës

Përfaqësuesi i Shqipërisë në KiE: Kosova ka plan të jashtëzakonshëm për të siguruar anëtarësimin në Këshillin e Evropës

Lajme
Knaus: Kosova ta dërgojë draftin e Asociacionit në Kushtetuese para votimit në maj - nëse veprohet sikur javët e fundit do të ketë sukses

Knaus: Kosova ta dërgojë draftin e Asociacionit në Kushtetuese para votimit në maj - nëse veprohet sikur javët e fundit do të ketë sukses

Lajme
Kalo në kategori