Ministri i Drejtësisë, Bojan Mariçiq pas vizitës së sotme në burgun e Shtipit tha se “situata është nën kontroll dhe të gjithë ata të cilët kanë shfaqur simptoma menjëherë janë dërguar për shërim”.

Ai theksoi se të premten ka treguar infromacionet që i ka pasur dhe se më shumë detaje ka Drejtoria për Zbatimin e Sanksioneve.

“Në atë moment kishte tetë të infektuar në Idrizovë dhe rreth 60 në izolim. Një pjesë e atyre të burgosurve për t’u mundësuar izolim do të duhet të dëegohen në burgje tjera në mënyrë që të mundësohet trajtim i përshtatshëm”, tha Mariçiq.