Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq për “24 Analiza” tha se Rastet të profilit të lartë të korrupsionit dhe krimit të organizuar duhet të jenë të parat që do të përpunohen.

“Mekanizmi se si do të rishikohen disa nga gjykimet është ende duke u specifikuar. Rastet të profilit të lartë të korrupsionit dhe krimit të organizuar duhet të jenë të parat në rendin e ditës. Në të njëjtën kohë, do të ketë raste ose vendime që janë gjykuar nga gjyqtarët e përmendur në raportin e Departamentit të Shtetit”, tha ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq.

Ministri vlerëson se besimi në gjyqësor është besimi në sistem dhe se qeveria ka parakushtet për ta rritur atë besim një hap më lart./Telegrafi/