Në Maqedoninë e Veriut në të kaluarën ka pasur zjarre të mëdha në disa lokalitete malore dhe kjo ka bërë që këtë vit që të ketë parapërgatitje dhe ndërgjegjësim të qytetarëve që të ruajnë natyrën dhe mos ndezin zjarre, njofton Telegrafi Maqedoni.

Drejtoria për mbrojtje dhe shpëtim nga sot (15 korrik) e deri më 15 gusht të 2019 do të fillojë fillojë fushatën për parandalim të zjarreve për të mbrojtur natyrën dhe qytetarët që janë në afërsi të vendeve malore.

Fushata përfshin edukim të banorëve të vendeve malore dhe njerëzve që frekuentojnë malet dhe vendet malore.

Fushata përfshin shpërndarje të doracakëve me njoftime rreth zjarreve dhe dëmet që vijnë nga zjarret dhe në rrugët malore do të ngjiten afishe informative për sjelljet parandaluese në mal.

Kjo fushatë do të shtrihet në gjithë qytetet dhe do të përfshihen 35 njësi të Drejtorisë për mbrojtje dhe shpëtim. /Telegrafi/