Rreth gjysma e popullsisë në vend është e shqetësuar për vjedhjen e identitetit dhe kanë qenë viktima të mashtrimit me kartelat bankare, ndërsa mbi një e pesta (16 përqind) kanë qenë viktima të sulmeve kibernetike, kryesisht përmes zbulimit të softuerit (29.3 përqind), tregojnë të dhënat e fundit e opinioni publik për aplikimin e masave të sigurisë në internet nga Agjencia për Komunikime Elektronike.

Për sa i përket mbrojtjes së intimitetit gjatë përdorimit të Internetit, 50.3 përqind e të anketuarve thanë se kishin instaluar një program antivirus vitet e fundit.

Më shumë se gjysma e të anketuarve do të telefononin policinë në rast të vjedhjes së identitetit, pornografisë së fëmijëve ose mashtrimit gjatë përdorimit të një kartele bankare.

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen e fëmijëve nga ngacmimi në internet, shumica (35.7 përqind) thanë se do të flisnin me ta rreth rreziqeve të përdorimit të internetit.

Siç tregon sondazhi, vetëm 26.2 përqind e të anketuarve mendojnë se mund të mbrohen nga krimi kibernetikë në internet përmes softuerit antivirus./Telegrafi/