Me vendimin e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, Mali i Zi do të jetë anëtar i Këshillit të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut brenda Grupit të Shteteve të Evropës Lindore (Gjenevë), në periudhën nga 2022 deri në vitin 2024.

“Suksesi i jashtëzakonshëm i diplomacisë malazeze është rezultat i vlerave demokratike që Mali i Zi trashëgon, dhe vendosmërisë për të mbrojtur dhe promovuar vazhdimisht arritjet themelore të tilla si të drejtat dhe liritë e njeriut në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar”, njoftoi Ministria e Jashtme.

Shtohet se gjatë prezantimit të kandidaturës malazeze për anëtarësim në atë organ, “një orientim i qartë i shtetit tonë që të gjitha politikat dhe strategjitë e tij të drejtohen drejt proceseve të reformës, dhe ngritjes së kapaciteteve demokratike dhe sigurimit të prosperitetit, mirëqenies dhe më mirë e ardhmja e të gjithë qytetarëve”.

Këto përparësi në nivelin e brendshëm, thuhet në deklaratë, pasqyrojnë gjithashtu angazhimin e vendit tonë ndaj vlerave dhe parimeve mbi të cilat bazohet rendi ndërkombëtar.

Anëtarësimi në këtë organ të organizatës botërore, sipas Ministrisë së Punëve të Jashtme, është një detyrim shtesë për të respektuar dhe mbrojtur të drejtat e njeriut, ndërsa përfaqëson detyrimin për të vazhduar të jetë një partner i besueshëm i bashkësisë ndërkombëtare duke mbështetur përpjekjet për të parandaluar shkeljet dhe shtypjen e lirive në të gjithë botën. /Telegrafi/