Natalia Sobańska është një fotografe e talentuar dhe që eksploron zonat urbane.

Polakja është e përqendruar kryesisht në fotografimin e vendeve të braktisura dhe të bukurisë së arkitektonikës.

Ka udhëtuar në Poloni, Itali, Malin e Zi, Rumani, Hungari, Gjeorgji dhe vende të tjera për të përjetësuar bukurinë e godinave të braktisura.

Ajo shpjegon se pasioni i tij filloi kur ishte adoleshente, përcjell tch, pasi u transferua jashtë qytetit me familjen e saj.

Mungesa e aktiviteteve në qytetet, si kinemaja, pijetorja, parku e të tjerë, e bënë atë të ndjeshme ndaj artit.

Dhe kështu ajo nisi që të zbulonte magjinë e vendeve të braktisura.