Përmes një kumtese dërguar mediave, LSDM-ja thekson se partia opozitare OBRM-PDUKM duhet t’i jep fund izolimit, ndasive dhe rolit shkatërrues.

Partia në pushtet kërkon nga OBRM-PDUKM-ja që të mbështet marrëveshjen për emritn, që sipas tyre vendin e ka çuar në tatpjetë për 25 vite me radhë, marrëveshje që e forcon identitetin maqedonas.

LSDM-ja thotë se anëtarësimi në NATO dhe BE është interesi i lartë kombëtar dhe shtetëror, prandaj nëse edhe për OBRM-PDUKM-në është ky interes, atëherë duhet ta mbështet marrëveshjen./Telegrafi/