LAJMI I FUNDIT:

Loving Vincent, filmi i parë i animuar me ngjyra vaji (Video)

Loving Vincent, filmi i parë i animuar me ngjyra vaji (Video)

Filmi i animuar që i kushtohet jetës së piktorit të famshëm holandenz, Vincent van Gogh, në çdo skenë është një pikturë. Ky është filmi i parë ku animacionet janë bërë me ngjyra vaji.

Reklama

Skenarin dhe regjinë e filmit “Loving Vincent” e kanë bërë Dorota Kobiela dhe Hugh Welchman, në një koproduksion mes Polonisë, Britanisë së Madhe dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Ky film është ka mbi 65 mijë piktura të realizuara me teknikat e njëjta që ka përdor Van Goghu. Ato janë realizuar nga 125 artistë që kanë punuar me vite në këtë realizim. Një sekondë filmi ka 12 kuadro (punime). /Telegrafi/