LG ka këtë zakon mjaft zbavitës të para-shpalljes së produkteve përpara se të njoftojë ato.

Ose të paktën të zbulojnë tiparet e tyre para kohës së duhur. Ky zakon nuk ka ndryshuar aspak, kështu që nuk është shumë e çuditshme që LG ka konfirmuar zyrtarisht se do të shfaqë një telefon 5G në MWC 2019, muajin e ardhshëm. Por më shumë se kaq, kompania po zbulon gjithashtu tre tiparet kryesore që telefoni do të ketë.

Natyrisht, nuk kishte asnjë dyshim se LG nuk do të hynte në trendin 5G. Në fakt, ishte një nga OEM-të e parë që u angazhua publikisht për teknologjinë. Në gusht të vitit të kaluar, kompania njoftoi një partneritet me Sprint për të sjellë telefonin e ardhshëm 5G në SHBA. Në Evropë, sigurisht, do të jetë partneritet me më shumë se një operator.

Por më shumë se vetëm ekzistencën e telefonit, LG ka zbuluar disa detaje rreth pajisjes.

LG mburret se telefoni i tyre 5G do të ketë një bateri 4,000 mAh që është 20% më e madhe se në LG V40. Kjo është për të përmbushur kërkesat e Qualcomm Snapdragon 855 të fuqishëm, si dhe përdorimin e lidhjes 5G.

Së bashku, këto karakteristika adresojnë atë që LG tha se ishin shqetësimet kryesore që përdoruesit kanë në lidhje me një telefon 5G të aktivizuar. /Telegrafi/