Një grabitqar mbeti ‘i fshehur’ në majë të një peme në Afrikën e Jugut.

Kjo ndodhi sepse po përpiqej për të mos u bërë vetë pre, pasi një elefant e “përzuri” atë nga tufa e tij.

Fotografi Kevin Dooley, 60 vjeç, kapi momentin kur një leopard u detyrua të hidhej në një pemë për të provuar të qëndronte jashtë rrezes së elefantit, përcjell Telegrafi.

Dooley, nga Albuquerque, Nju Meksiko, bëri fotografitë mahnitëse në Madikwe Game Reserve ndërsa elefanti u drejtua drejt maces së madhe.

Imazhet treguan elefantin duke u përpjekur të ngjitej në degët e pemës me trungun e tij ndërsa leopardi kërkonte siguri.

Kevin tha: “Elefanti ndjeu erën e leopardit nga një milje larg. Ai iu afrua pemës dhe u përpoq ta largonte leopardin, por leopardi u mbajt fort”.

Edhe pse jo gjithmonë i ndjekin kafshët në pemë, elefantët shpesh bëjnë zhurma trumbetuese për të trembur grabitqarët.

Ndërsa tufat enden, ato komunikojnë me njëri-tjetrin përmes zhurmave të ulëta – duke përfshirë paralajmërimin e anëtarëve të grupit për rreziqet e mundshme.

Kështu, kafshët grabitqare në mënyrë individuale, si leopardët dhe luanët, kanë pak shanse edhe kundër elefantëve më të vegjël për shkak të mentalitetit të grupit mbrojtës të tufave. /Telegrafi/