Të dielën do të mblidhet Këshilli i Sigurisë së Kosovës, ka konfirmuar njoftuar Albin Kurti.

Reklama

Në një konferencë për media të mbajtur në Prishtinë, pas kthimit nga vizita në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kurti tha se kjo mbledhje do të mbahet për t’u siguruar se gjithçka do të shkojë mirë me çështjen e ndërrimit të targave të automjeteve të serbëve në Kosovë dhe për dokumentet e përkohshme që do t’u jepen atyre para se të hyjnë në territorin e Kosovës.

“Nesër në mëngjes e kemi një mbledhje të Këshillit të Sigurisë, ku do të diskutojmë me krerët e organeve dhe me disa ministra çështjet që mund të na shfaqen e të cilat duhet t’i kemi parasysh. Ka kriminelë të llojeve dhe ngjyrave të ndryshme që nuk iu pëlqen ligjshmëria e kushtetuta dhe dëshirojnë ta sfidojnë shtetin e Kosovës”.

Reklama
Kurti: Takimi me Blinken, konfirmim i aleancës së fortë me Amerikën Kurti: Takimi me Blinken, konfirmim i aleancës së fortë me Amerikën
Reklama

“Andaj, kjo mbledhje është organizuar për të shikuar nëse janë marrë të gjitha masat që gjithçka të shkojë ashtu siç është planifikuar për të zbatuar vendimin e Qeverisë”, deklaroi ai.

Nga 1 gushti fillon regjistrimi i targave ilegale në ato RKS, në të gjitha Qendrat për Regjistrimin e Automjeteve.

Kjo pasi Qeveria e Kosovës më 29 qershor të këtij viti, ka miratuar vendimin për të mundësuar regjistrimin e automjeteve me targa RKS për të gjitha automjetet e pajisura me targat “PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA” apo “ĐA”.

Po ashtu, qytetarët e Serbisë që hynë në Kosovë do të pajisjen me një dokument për hyrje-dalje në të të gjitha pikat kufitare, një masë të ngjashme të cilën tash e sa vjet e aplikon Serbia ndaj qytetarëve të Kosovës. /Telegrafi/

Reklama
Reklama