Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje (LVV), Albin Kurti, dhe sekretari për Marrëdhënie me Jashtë, Boiken Abazi, pritën sot në takim ambasadorin e Francës në Kosovë, Didier Chabert, dhe zëvendës-ambasadoren, Carole Blestel-Feffer.

Në një njoftim lëshuar nga kjo parti është biseduar për situatën politike dhe ekonomike në Kosovë, ndërsa ambasadori francez ka shprehur  mbështetjen e Francës për shtetin e Kosovës.

Ndërsa, Kurti ka theksuar nevojat e mëdha ekonomike dhe sociale që kanë shtresa të ndryshme të popullit në Kosovë, nga punësimi e deri të investimet, dhe se si ka dështuar modeli ekonomik në linjën e të cilit po ecën qeveria aktuale.

Ai më tej theksoi edhe një herë domosdoshmërinë për t’u mos u ngutur e për të mos bërë gabime në dialogun me Serbinë.

“Duhet t’ia nisim nga vlerësimi në Kuvend i marrëveshjeve të arritura deri më sot, dhe ky vlerësim po ndalet me qëllim nga kryetari i Kuvendit”, ka thënë Kurti.

Më tej, Kurti ka folur për mungesën e legjitimitetit demokratik të Ekipit negociator dhe të qeverisë, si dhe për nevojën për të mbajtur zgjedhje të parakohshme nga të cilat do të dilnin institucione legjitime dhe demokratike. /Telegrafi/