Kryetari i Kukësit, Safet Gjici, ka thënë se situata me zjarret mbetet ende shumë e rëndë dhe vështirë e menaxhueshme teksa era po i favorizon vatrat e zjarrit.

Reklama

Gjici bëri të ditur se janë duke intervenuar nga toka e ajri për të shuar zjarret teksa me ndihmën e pjesëtarëve të FSK-së dhe zjarrfikësve nga Kosova situata vazhdon të mbetet nën kontroll.

“Zjarrin më të vështirë e kishim mbi Kalimashin mirëpo fatmirësisht kemi arritur që ta mbajmë nën menaxhim. Kemi dy vatra të mëdha të zjarrit dhe mjaft të rrezikshme jemi duke ndërhyrë dhe nga ajri por besoj se me të gjitha këto forca edhe toka besojmë që të arrijmë ta mbajmë nën kontroll”, tha ai për Klan Kosova.

Reklama

“Falë forcave që erdhën nga Kosova besoj që për dy-tre ditë të arrijmë të lokalizojmë zjarrin në Kukës”, tha Gjici.

Reklama
Alarmante: Del jashtë kontrollit zjarri mbi tunelin e Kalimashit Alarmante: Del jashtë kontrollit zjarri mbi tunelin e Kalimashit

“Falënderoj shumë Kosovën për ndihmën dhe të gjitha institucionet që kanë qenë shumë korrekt në ftesën tonë për ndihmë në shuarjen e zjarrit. Kjo tregon vlerën e shqiptarëve që i dalim në ndihmë njëri-tjetrit”.

Gjici mes tjerash bëri të ditur se “Rruga e Kombit” është e kalueshme dhe e sigurt deri tani nga zjarri.

“Ne kemi arritur të fitojmë luftën më zjarrin ,rruga e kombit është e lirë dhe janë duke u kontrolluar nga shumë forca të sigurisë e kemi nën kontroll situatën dhe rruga është e lirë dhe e qarkullueshme”.

Reklama

Kryebashkiaku i Kukësit mes tjerash bëri të ditur se në zonat ku janë vatrat aktive nuk ka shtëpi dhe banesa.

Nuk ka banesa afër zjarreve deri në këto momente edhe pse erërat janë duke favorizuar shumë zjarrin.

Reklama