Krerët e shtetit të Kosovës kanë uruar për arritjen e marrëveshjes Maqedoni-Greqi për zgjidhjen e kontestit rreth emrit shtetëror të Maqedonisë, duke e quajtur këtë si model inkurajues për të gjithë popujt në rajon.

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi në një postim në rrjetin social Facebook shkruan se ky është një lajm i mirë për të dy vendet dhe për rrugën e Maqedonisë drejt NATO-s dhe BE-së.

Zyrtarizon Zaev, Republika e Maqedonisë Veriore (Video) Zyrtarizon Zaev, Republika e Maqedonisë Veriore (Video)

“Në emër të institucioneve dhe popullit të Kosovës, e mirëpres marrëveshjen për çështjen e emrit në mes të Maqedonisë dhe Greqisë. Ky është një lajm i mirë për të dy vendet dhe për rrugën e Maqedonisë drejt NATO-s dhe BE-së. Është një mundësi e re për të forcuar edhe më shumë paqen dhe stabilitetin në tërë rajonin tonë”,  shkruan Thaçi.

Austria dhe Britania e Madhe përgëzojnë marrëveshjen Shkup-Athinë për emrin (Cicërimë) Austria dhe Britania e Madhe përgëzojnë marrëveshjen Shkup-Athinë për emrin (Cicërimë)

Edhe kryeparlamentari Kadri Veseli ka thënë se marrëveshja e arritur ndërmjet Greqisë dhe Maqedonisë rreth emrit shtetëror të Maqedonisë është një lajm i jashtëzakonshëm dhe i shumëpritur për paqen dhe stabilitetin e gjithë rajonit.

Krerët politik të Shqipërisë përshëndesin marrëveshjen Zaev dhe Tsipras, për emrin Krerët politik të Shqipërisë përshëndesin marrëveshjen Zaev dhe Tsipras, për emrin

“Ajo shërben si model inkurajues për të gjithë popujt fqinj, që t’i zgjidhin problemet e së kaluarës nëpërmjet dialogut dhe mirëkuptimit. Unë jam veçanërisht i gëzuar që falë saj Republikës së Maqedonisë Veriore po i zhbllokohet rruga drejt anëtarësimit në NATO dhe BE. Përgëzoj gjithashtu bashkëkombësit tanë në këtë shtet për këtë arritje si dhe i falënderoj ata për qëndrimin konstruktiv dhe pro-integrimit që kanë mbajtur vazhdimisht”, shkruan Veseli.

Edhe kryeministri Ramush Haradinaj i është gëzuar siç shkruan “lajmit të shumëpritur për arritjen e marrëveshjes historike për çështjen e emrit ndërmjet Maqedonisë dhe Greqisë”

“Lidershipi i të dyja vendeve u tregua i vendosur dhe vizionar për të kontribuar në përmbylljen e një çështjeje të hapur të Ballkanit Perëndimor. Çdo lajm i mirë nga rajoni ynë, na përafron të gjithëve me strukturat dhe vlerat Euro-Atlantike të cilat bashkërisht i synojmë. Uroj që në këtë frymë konstruktive të përmbyllen të gjitha temat tjera historike të mbetura hapur nga e kaluara në Ballkan”, shkruan Haradinaj. /Telegrafi/