Koi në Japoni është simbol i dashurisë dhe i miqësisë

Vitin e kaluar Krapi koi është shpallur peshk kombëtar i Japonisë, transmeton Telegrafi.

Ekzistojnë krahina në Japoni ku njerëzit me gjenerata të tëra merren me prodhimin e Krapit koi.

Ekzemplarët më të shtrenjtë arrijnë çmimin e pabesueshëm dy milionë dollarë dhe bëhen simbol i statusit.

Kanë prejardhjen nga krapat e egër të Azisë. Dikur janë kultivuar për t’u ushqyer, por me kalimin e kohës ngjyrat shumë të bukura të ndryshueshme i kanë dhënë titullin e “gurëve të çmuar të gjallë”.

Kjo traditë e shumimit përcillet nga brezi në brez.

/Telegrafi/