Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Shqipëri ka vendosur të mos regjistroj Komisionin e Përkohshëm të Rithemelimit të Sali Berishës në zgjedhjet vendore të pjesshme të 6 marsit.

KQZ ka regjistruar koalicionin “Shtëpia e Lirisë” vetëm me partitë Lëvizjen Socialiste për Integrim dhe Partinë Demokristiane.

Pas debateve mes përfaqësuesve të Partisë Demokratike dhe LSI-së, kreu i KQZ-së, Ilirjan Celibashi është shprehur se Komisioni ka vendosur të regjistroj si subjekt koalicionin e partive politike LSI dhe PDK me emrin “Shtëpia e Lirisë” dhe partia udhëheqëse do të jetë LSI.

Zbardhet marrëveshja e Berishës me LSI-në për zgjedhjet vendore, formohet koalicioni "Shtëpia e Lirisë" Zbardhet marrëveshja e Berishës me LSI-në për zgjedhjet vendore, formohet koalicioni "Shtëpia e Lirisë"

Celibashi sqaroi se simbolet e PD-së nuk mund të pranohen në këtë koalicion, sepse cenohet interesi i një force tjetër politike.

Reklama

KQZ ka bërë të ditur se ligjërisht njeh vetëm një parti me simbolet e PD-së dhe ajo drejtohet nga Lulzim Basha.

Reklama

Shqipëria pritet të mbaj zgjedhje të pjesshme vendore në gjashtë bashki të vendit – Shkodër, Dibër, Durrës, Rrogozhinë, Vorë dhe Lushnje./Telegrafi/