Kryeministri Dimitar Kovaçevski konsideron se diskutimi për tatimin progresiv duhet të vazhdojë përmes një procesi gjithëpërfshirës dhe në atë proces në të ardhmen me një zgjidhje të re softuerike duhet të merren parasysh të ardhurat totale në familje.

Reklama

“Ky diskutim duhet të vazhdojë, përmes një procesi gjithëpërfshirës në të cilin do të përfshihen jo vetëm Odat Ekonomike, por edhe ata që preken, që paguajnë taksën personale për punonjësit.

Gjithashtu, IRS përmes futjes së sistemeve të reja, zgjidhjeve softuerike, ku qytetarët nuk do të shihen në baza individuale, por në bazë familjare. Përjashtimet tatimore do të duhet gjithashtu të rishikohen”, tha Kovaçevski sot për “Sitel”.

Reklama

Ai njofton se shteti do të paguajë borxhin për energjinë elektrike të Qendrës Klinike.

“Shteti duhet t’i ndihmojë financiarisht. Klinika nuk guxon të mbetet pa energji elektrike”, tha Kovaçevski./Telegrafi/

Reklama