0Shares

Kompania e Sead Koçanit “Transmet” llogaria e së cilës është e bllokuar, përsëri ka fituar një tender nga SHA ELEM, tregon prokurimi i publikuar në sistemin elektronik për prokurorim publik. Sipas prokurimit, kjo kompani ka fituar një tender në vlerë prej 9.440.000 denarë për shërbim për makineri ndërtimi. Vlera e e saj pa TVSH është 319 mijë denarë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Dhënia e tenderit vjen pas dymuaj arratimi të Koçan përderisa paraprakisht iu caktua paraburgim për shkak se ai është i dyshuar në rastin “Trust” të PSP-së dhe kjo për shkak të përvetësimit të tenderit të kompanisë së tij “Transmet” me vlerë prej 17 milionë euro. Data e kontratës është që nga tre prilli, ndërsa është publikuar dje.

Sipas PSP, abuzimet janë kryer në dokumentacionin e tenderit për gërmim dhe transportin e qymyrit nga miniera “Suvodol” Manastir. Tre individë dhe tre persona juridik janë të dyshuar në “Trust”, të cilat, sipas PSP-së kanë marrë tender me dokumente të falsifikuara. I dyshuari kryesor në rastin është menaxheri i Transmet, menaxheri i Sileks Kratovë ST Metale, dhe menaxheri si i dyshuar i tretë është i Vato Doo nga Studeniçani i Shkupit. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)