Kolesteroli është një substancë dylli e prodhuar nga mëlçia juaj që kryen shumë role të rëndësishme në trup, si për shembull ndihmon metabolizmin tuaj të funksionojë në mënyrë efikase.

Megjithëse trupi juaj ka nevojë për kolesterol për të funksionuar, marrja e tepërt e tij mund të kufizojë furnizimin me gjak në organe të rëndësishme. Me kalimin e kohës, kjo mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Kur nivelet e larta të kolesterolit kufizojnë furnizimin me gjak në këmbë, ajo njihet si sëmundja arteriale periferike (PAD). Shumë njerëz me PAD nuk kanë simptoma.

“Megjithatë, disa zhvillojnë një dhimbje në këmbët e tyre kur ecin, e cila zakonisht zhduket pas disa minutash pushim”, vëren NHS.

Sipas organit shëndetësor, një tjetër shenjë treguese janë thonjtë e brishtë dhe me rritje të ngadaltë të këmbëve.

Shenja të tjera sinjalizuese përfshijnë:

  • Rënia e qimeve në këmbë

  • Mpirje ose dobësi në këmbë

  • Ulçera (plagë të hapura) në këmbë, të cilat nuk shërohen

  • Ndryshimi i ngjyrës së lëkurës në këmbë

  • Lëkurë me shkëlqim. /Telegrafi/