Kuvendi Zgjedhor i FFK-së është mbajtur me 6 prill, ku Agim Ademi mori një mandat të ri katërvjeçar.

Por ishin 15 delegatë që nuk morën pjesën në këtë Kuvend Zgjedhor, duke e cilësuar si të paligjshëm.

Madje ata fillimisht e kishin përkrahur kandidatin tjetër, Gamoz Vokrrin, por nënshkrimet e të cilit nuk u pranuan nga Komisioni për Kuvendin Zgjedhor të FFK-së.

Përfaqësuesit e klubeve që nuk kanë marr pjesë në Kuvendin e FFK-së, kanë kërkuar për mbrojtjen e Ligjshmërisë në bazë të kompetencave nga Ligji i sportit 2003/24 dhe udhëzimeve administrative, duke iu drejtuar MRKS-së.

Letra i është dërguar ministrit Hajrulla Çeku, sekretarit të përgjithshëm të MRKS, Bislim Bislmimi, Zyres Ligjore të MKRS, Departamentit të Sportit dhe KOK-ut.

Reklama

Sipas klubeve të pakënaqura, ato e kanë respektuar opinionin ligjor të MKRS-së, ku thuhej se thirrja e Kuvendit Zgjedhor nuk ishte e ligjshme, duke e bojkotuar me mospjesëmarrje këtë Kuvend.

Reklama

Ata presin reagim nga MKRS për ta kthyer ligjshmërinë, sipas tyre.

Më poshtë mund ta lexoni letrën e plotë të dërguar në MKRS

/Telegrafi/