Autoritetet kanadeze kanë identifikuar drejtuesit e makinave Tesla Model 3 dhe Toyota Supra, të cilët morën pjesë në një garë në rrugë në Vancouver.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, në fillim të javës së kaluar, një video interesante u postua në platformën Instagram dhe na lejoi të shohim garën midis modelit Tesla dhe makinës gri Supra nga semaforët.

Të dy modelet përshpejtuan në mënyrë agresive në rrugë dhe në një fazë të garës, pasi kaluan 100km/h, shoferi i Tesla kaloi në anën tjetër të rrugës për të shkuar rreth një Hyundai të bardhë.

Dy shoferët vazhduan të përshpejtonin dhe kur njeriu që ndodhej pas timonit të modelit Supra filloi të frenonte me një shpejtësi prej rreth 140 km/h, kundërshtari i tij shtoi gazin dhe kaloi përsëri në korsinë e dytë, këtë herë duke kaluar një makinë Honda Civic në trafik, duke udhëtuar me një shpejtësi më të lartë – nga 160 km/orë.

Reklama
Reklama

Kjo video ndalet kur Tesla arrin 172 kilometra në orë.

Pavarësisht nga fakti që videoja u fshi shpejt, ajo u shpërnda përmes platformës Twitter dhe përdoruesit të saj, kolonelit të policisë Mark Christianen, i cili shumë shpejt pranoi që shoferi i modelit Tesla ishte identifikuar.

Christianen shtoi se policia po punon gjithashtu për identifikimin e shoferit të makinës tjetër që mori pjesë në këtë garë.

Ndërkohë, pak më vonë, rrjeti CTV News deklaroi se autoritetet kishin identifikuar me sukses një shofer tjetër, ndërsa njeriu i marrëdhënieve me publikun përpara stacionit lokal të policisë theksoi se hetimi ishte ende në një fazë të hershme, prandaj ishte akoma e nevojshme të vendoset se cilat gjoba mund të përcaktohen kundër pjesëmarrësve – por sigurisht jo të vogla. /Telegrafi/

Reklama
Reklama