Në moshën 47 vjeç, ajo nuk është më një nga më të rejat. Megjithatë, pavarësisht konkurrencës së fortë të veturave, kjo mbetet më e shitura në BE.

Reklama

VW Golf mbrojti pozicionin e saj si vetura më e shitur në Evropë në gjysmën e parë të vitit.

Pas një rritje pesë përqind të regjistrimeve në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë në 125,502 njësi, vetura kompakte ishte qartë përpara Peugeot 208 (113,026 njësi) dhe Toyota Yaris (112,220 njësi).

Konkurrenti i fundit më i fortë Renault Clio rrëshqiti pas me tetë për qind në vendin e katërt (109,573 njësi), sipas statistikave nga firma konsulente Jato.

Reklama

Ford Puma me një plus prej 130 për qind

Fituesi më i madh brenda 25 të parëve ishte Ford Puma me një rritje prej 130 për qind në 83,005 njësi, që është e mjaftueshme për vendin e 14-të.

Reklama

Si modeli premium më i njohur gjerman që zbarkoi Mercedes A-Class me 67,791 regjistrime të reja u rendit e 23-ta, para BMW Series 3 me 66,532 regjistrime të reja. /Telegrafi/