Menstruacionet mund të ndikojnë në shumë mënyra të ndryshme, duke parë një ndryshim në gjendjen tuaj të përgjithshme

Ndërsa vera është në aktivitet të plotë dhe moti bëhet më i nxehtë, kjo do të thotë se të jesh me cikël çdo muaj mund të jetë pak më shumë e mërzitshme se zakonisht.

Po ju djersini shumë gjatë periodave tuaja? Ka pak habi që, ndërsa hormonet tuaja ndryshojnë gjatë ciklit menstrual, ato mund të kenë disa efekte shumë të çuditshme në pjesë të tjera të trupit tuaj, si mentalisht ashtu edhe fizikisht. Dhe këto efekte anësore mund të ndryshojnë gjatë gjithë jetës suaj.

Nëse vërehen ndryshime në gjendjen dhe trupin tuaj para se të filloni ciklin atëherë kjo mund të jetë krejtësisht normale.

Faqja e internetit e NHS shpjegon, “nuk kuptohet plotësisht pse femrat përjetojnë PMS, por mund të jetë për shkak të ndryshimeve në nivelet e hormoneve gjatë ciklit menstrual”. Disa gra mund të preken më shumë nga këto ndryshime sesa të tjerat”.

Kjo mund të përfshijë dhimbje të barkut, dhimbje koke, lodhje dhe madje mund të djersini më shumë.

Dr. Anne Connolly, udhëheqëse klinike për Shëndetin e Gruas në Kolegjin Mbretëror të Mjekësisë thotë: “Disa e kuptojnë se djersiten më shumë gjatë ciklit e të tjerë lodhen shpejt. Koha para ciklit dhe koha që ai fillon është kur njerëzit ndoshta do të ndjejnë si efekte anësore më të spikatura të tilla si ndryshimet e humorit dhe djersitjen.”

Është kaq e rëndësishme që të gjesh lidhje me efektet anësore të mundshme që mund të përjetoni kur të keni periodat tuaja dhe ato mund të mos jenë gjithmonë të njëjta.

Dr. Connolly thotë se kur fillojnë ciklet, femrat mund të përjetojnë më shumë dhimbje dhe parregullsi. Të tjerat do të jenë plotësisht pa dhimbje në atë kohë.

Janë të shumta ato që mendojnë se kanë më shumë probleme para menstruacioneve, teksa hyjnë në vitet e mëvonshme të jetës së tyre riprodhuese.

Një ndryshim në periodat tuaja ose efektet anësore që përjetoni rreth kohës së periodave mund të jenë me të vërtetë të frikshme.

Kërkimi i simptomave në internet shpesh mund të jetë armiku juaj më i keq dhe nëse nuk keni dikë që të flasësh me të, mund ta shqetësoni atë seriozisht.

Bisedat hapur për periodat tuaja dhe gjithçka që vjen me të, stigma dhe turpi që i rrethon menstruacionet ngadalësohet.

Duke kuptuar se si hormonet ndikojnë në trupin tuaj gjatë jetës, ju do të keni më shumë fuqi dhe njohuri për shëndetin tuaj. /Telegrafi/