KFOR ka përfunduar provat stërvitore operacionale (Niveli II OPREH), me një stërvitje të drejtpërdrejtë në fushën ajrore të Gjakovës, ku janë përfshirë kontrollin e turmës dhe trazirave, dhe aktivitetet e lirisë së lëvizjes, si dhe operacionet e sigurisë.

Sipas KFOR-it, niveli 2 i OPREH është një ushtrim rutinë në mbështetje të misionit tonë të KFOR -it dhe zhvillohet çdo dy vjet në Kosovë.

KFOR njofton se stërvitja ka përfshirë qindra trupa nga vendet e NATO -s (Shqipëria, Bullgaria, Greqia, Italia, Rumania, Turqia dhe Mbretëria e Bashkuar) që veprojnë përkrah njësive të KFOR -it, si pjesë e Forcës Rezervë Operative të KFOR -it.

“Fokusi i stërvitjes sot, i cili shënon fundin e provës operacionale të nivelit 2 për forcat rezervë, ishte në gjendje të tregonte kapacitetin e njësive të ndryshme për t’u integruar brenda njësive tashmë të vendosura në Kosovë, për të testuar aftësinë tonë logjistike dhe për të provuar komandantët, safinë, dhe ushtarët për t’u marrë me operacione në Kosovë. Objektivi kryesor është vazhdimi i ofrimit të mjedisit të sigurt dhe sigurimit të lëvizjes së lirë për të gjitha komunitetet në Kosovë”, tha komandantit te KFOR-it në Kosovë, gjeneralmajor Franco Federici.

Sipas njoftimit, në ditët në vijim, të gjitha forcat shtesë do të largohen nga Kosova dhe do të kthehen në vendet e tyre përkatëse.