Që të vegjël na kanë mësuar të lajmë çdo gjë që hamë. Përjashtim bëjnë ushqimet e përpunuara, pasi higjiena është e vetmja mënyrë që arrin të mbajë larg bakteret dhe infeksionet e ndryshme, që merren nëpërmjet ushqimit

Në të vërtetë, larja e disa produkteve mund të ketë ndikime negative për shëndetin. Më poshtë kemi renditur tri ushqimet që nuk duhet t’i lani kurrë pasi mund të kthehen në vatra infeksioni.

Pula – Është ushqim që mungon rrallë në tryezën e shqiptarëve, por a jeni të sigurt që e gatuani ashtu siç duhet?

Mjekët infektologë këshillojnë të mos e lani kurrë pasi bakteret që gjenden në lëkurën e saj, si salmonela dhe histeria, mund të shpërndahen kudo dhe t’ju shkaktojnë infeksione të rënda që mund t’ju marrin jetën.

Mishi i kuq – Kur bëhet fjalë për mishin e kuq, ekspertët e shëndetit dhe konsumatorët, ndahen në dy kampe. Nga njëra anë janë ata që këshillojnë ngrënien e tij pasi është një burim i shkëlqyer i hekurit, dhe në anën tjetër janë ata që e ndalojnë ngrënien e tij, duke e konsideruar si kancoregjen dhe shkaktar të disa sëmundjeve si diabeti, Alzheimer, depresioni etj.

Megjithatë pavarësisht qëndrimit që mbani, nuk duhet ta lani kurrë mishin e kuq pasi njëlloj si pula, përmban baktere që më pas shpërndahen gjatë larjes së tij. Këshillohet që shkrirja e tij të mos bëhet në mikrovalë, por të lihet të pushojë në një enë çfarëdo.

Kërpudhat – Ato janë një nga ushqimet më të shëndetshme për shkak të sasisë së konsiderueshme të fibrave, proteinave, aminoacideve, vitaminave (përfshirë B1, B2, B12, C, D dhe E) dhe mineraleve që përmbajnë.

Mënyrat e përgatitjes së tyre janë nga më të ndryshmet, ndonëse sipas një kërkimi të fundit këshillohet të mos skuqen, pasi ky proces gatimi redukton vlerat e tyre ushqyese.

Gjithashtu këshillohet të mos i shpëlani kurrë, ose t’i lini në ujë për një kohë të gjatë, pasi humbasin elasticitetin dhe shpërbëhen lehtësisht, si dhe kthehen në vatra infeksioni. /Telegrafi/