Nëse keni pasur ndonjëherë një lexim astrologjik të tabelës, atëherë e dini që astrologjia mund t’ju ofrojë të gjitha llojet e njohurive kozmike për veten tuaj.

Por edhe nëse gjithçka që dini për astrologjinë është shenja juaj e zodiakut, ju prapë mund të merrni një matës mjaft të mirë për disa prej çudirave të personalitetit tuaj, si nëse jeni introvert apo ekstrovert.

Ka disa shenja të zodiakut që kanë më shumë gjasa të jenë ekstroverte sesa të tjerët. Nëse jeni një prej tyre, atëherë të qenit shoqëror dhe të mbash një lidhje të thellë me botën përreth jush është ndoshta shumë e rëndësishme.

Ka shumë faktorë astrologjikë që mund të kontribuojnë nëse dikush është ekstrovert apo introvert – përfshirë shenjën e tyre të zodiakut të Merkurit (i cili është planeti i komunikimit), shenjën e tyre në rritje të zodiakut (e cila rregullon mënyrën se si ne vijmë te njerëzit e tjerë), dhe aktivitetin brenda disa shtëpive të tabelës së tyre zodiakale. Por koncepti astrologjik që përshtatet më së miri me këtë spektër psikologjik do të ishin polaritetet në astrologji.

Polaritet, si elementet dhe modalitetet, janë një mënyrë për të kategorizuar shenjat e zodiakut – që do të thotë që secila shenjë ose ka një ngarkesë “pozitive” ose “negative”. Dy polaritete njihen gjithashtu si të qenët aktivë kundrejt energjive pasive ose mashkullore kundrejt femrave (edhe pse shumë astrologë po largohen nga përdorimi i gjuhës gjinore për të përshkruar energjinë).

Shenjat pasionante të zjarrit dhe shenjat komunikuese të ajrit janë në skajin pozitiv ose aktiv të spektrit, i cili shoqërohet me të qenit ekstrovertë. Kjo sepse njerëzit e lindur brenda këtyre elementeve janë zakonisht më socialë, të orientuar drejt veprimit dhe të përqendruar në botën e jashtme.

Jo të gjithë janë plotësisht ekstrovertë ose introvertë – shumica e njerëzve bien diku mes tyre! Por nëse jeni një nga shenjat e zodiakut që ka shumë të ngjarë të jeni ekstrovertë, mund të zbuloni se anoni nga ana e spektrit më e përqendruar në shoqëri. Këto shenja janë: Dashi, Binjakët, Luani, Peshorja, Shigjetari dhe Ujori. /Telegrafi/