Zgjatja e muskujve është komponent i rëndësishëm i çdo programi fizik dhe tejet fitimprurës në jetën e përditshme.

Një trajner i fituesit spanjoll i ka krijuar disa ilustrime të bukura të cilat tregojnë se cilët muskuj zgjaten nga ushtrimet e ndryshme të zgjatjes, transmeton Telegrafi.

Sidoqoftë, duhet të mbani mend që çdoherë që i zgjatni muskujt, duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë frymëmarrjes dhe të siguroheni që ushtrimet nuk po ju shkaktojnë dhimbje.

Çdo njërën nga pozat e mëposhtme e mbani për 10-30 sekonda.

Zgjatja e qafës

zgjatja e qafes

Zgjatja e qafës anash me ndihmën e dorës

zgjatja e qafes anash

Zgjatja e shpatullës

2601705-11-650-1466605742

Zgjatja e qafës gjatë qëndrimit në këmbë me ndihmën e duarve

2601655-12-650-1466605742

Poza e trekëndëshit

2601955-21-650-1466605742

Poza e devesë

2601005-000-650-1466605742

Zgjatja e muskujve të gjoksit me ndihmën e murit

2601105-24-650-1466605742

Poza e fëmijës

2601555-14-650-1466605742

Mbajtja e gishtërinjve gjatë qëndrimit ulur

2602055-18-650-1466605742

/Telegrafi/