Kjo është sa shpejt veturat elektrike nga Tesla, Porsche, Audi, Jaguar dhe Polestar përshpejtojnë nga 0 në 100 km / orë.

Modeli i ri i Tesla-s S Plaid ka një përshpejtim të jashtëzakonshëm.

Shkon nga 0 në 100 km/orë për 1.9 sekonda. Modelet e tjera të Tesla janë gjithashtu të fuqishme, por Porsche është gjithashtu një nga ‘personazhet’ kryesore.

Ne kemi bashkuar një përzgjedhje të veturave elektrike aktualisht më të shpejta për ju.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace SUV elektrik mund të kalojë nga 0 në 100 km / orë në 4.8 sekonda . Vetura ka  400 kuaj fuqi / 294 kW.

Reklama

Polestar 2

Polestar 2 nga të Volvo spin-off e prek shpejtësinë nga 0 në 100 km / h në 4.7 sekonda. Ky model ka një motor që zhvillon 408 kuaj fuqi / 300 kW.

Reklama

Porsche Taycan

Porsche ka disa variante të shpejta të veturave elektronike. Taycan 4S shpejtësinë nga 0 në 100 e prek për 4 sekonda dhe ka një prodhim prej 530 kuaj fuqi ose 390 kW /. Taycan Turbo me 680 kuaj fuqi ka nevojë vetëm 3.2 sekonda.

Taycan Turbo S Cross Turismo (761 PS / 560 kW) është edhe më i shpejtë se 3.2 sekonda. Taycan më i shpejtë nga flota e Porsche është Taycan Turbo S me 2.8 sekonda dhe 761 kuaj fuqi/ 560 kW prodhim.

Reklama

Audi RS e-tron GT

Versioni i rishikuar i e-tron GT, RS e-tron GT, përshpejton nga 0 në 100 km / orë në 3.3 sekonda. Ka një prodhim prej 598 kuaj fuqi / 440 kW.

Reklama

Tesla Model Y dhe Modeli 3

Model Y i Tesla arrin 100 km / orë në 3.7 sekonda (450 kuaj fuqi / 331 kW). Versioni i performancës së Modelit 3 me 513 kuaj fuqi / 377 kW shkon nga 0 në 100 km / orë në 3.3 sekonda .

Tesla Model X

Modeli X i rregullt i Tesla filloi nga 0 në 100 km / orë në 3.9 sekonda me 773 kuaj fuqi / 568 kW. Versioni Plaid e bën këtë në 2.6 sekonda me mënyrën. Ka një prodhim maksimal prej 1,020 kuaj fuqi / 750 kW. /Telegrafi/

Reklama