Oborri i shtëpisë është një nga vendet ku fëmijët tuaj do të kalojnë një pjesë të madhe të kohës ndërsa rriten.

Në varësi të moshës dhe sasisë së energjisë që shpërthen në venat e tyre, fëmijët do të duan të përfshihen në disa aktivitete jashtë.

Nëse keni një oborr të madh që mund të përmbajë energjinë dhe entuziazmin e tyre, ekziston çdo nevojë për të krijuar një oborr të sigurt dhe argëtues për fëmijën tuaj.

Sidoqoftë, kjo mund të jetë krejt ndryshe nëse keni një fëmijë më të vegjël. Edhe pse foshnjat gjithashtu duan të zvarriten dhe të marrin ajër të pastër, lloji i tyre i aktivitetit argëtues duhet të ketë një farë kufizimi.

Më poshtë ua sjellim disa mënyra se si mund të bëni oborrin miqësor për fëmijët e vegjël:

Sipërfaqe të buta dhe ulëse të rehatshme

Sipërfaqja e mobiljeve në oborrin e shtëpisë tuaj duhet të jetë mjaft e rehatshme për tu ulur ndërsa e mbani fëmijën që lëviz rreth oborrit të shtëpisë. Ka mundësi për mobilke në natyrë që mund të zgjidhni nga ato që i përshtaten këtij përshkrimi.

Për më tepër, bari i butë shkon në mënyrë perfekte me një batanije të hollë që lejon fëmijën tuaj të zvarritet përreth duke parandaluar ndonjë mavijosje serioze në gjurin e butë.

Mobilje të lëvizshme

Mobiljet e lëvizshme janë gjëja më e mirë që mund të vendosni në oborret e shtëpisë. Sidomos nëse keni fëmijë të vegjël dhe me rritje të shpejtë që kanë nevojë për hapësirë ​​për të luajtur, mobiljet e lëvizshme mund të largohen nga rruga për të krijuar më shumë hapësirë. Në situatat kur ju duhet të organizoni një orë loje për fëmijët tuaj dhe fqinjët, mobiljet e lëvizshme do t’ju ndihmojnë të kurseni sherrin që vjen me mobiljet e palëvizshme.

Bimë miqësore për fëmijët

Siguria është fjala kyçe kur shtoni bimë në oborrin tuaj. Sigurisht, shtimi i bimëve do të sjellë më shumë ngjyra dhe një erë të ëmbël në oborrin tuaj. Sidoqoftë, duhet të synoni të zgjidhni llojet e bimëve të buta mbi opsionet me thumba. Ju gjithashtu duhet të keni kujdes nga bimët me manaferra ose farat që mund të jenë helmuese ose të shkaktojnë acarim të lëkurës.

Ju duhet të shmangni çdo lule që është tërheqëse për grerëzat dhe insektet e tjera thumbuese. Nëse ato kanë polen ose fruta, këto bimë ose lule ka të ngjarë të tërheqin grerëzat.

Llojet e lodrave

Lodra që kanë fëmijët gjithashtu do të përcaktojë modelin e oborrit tuaj. Lloji i lodrës me të cilën fëmija juaj ndërvepron gjatë rritjes përcakton fuqishëm se sa shpejt fëmija juaj zhvillon aftësinë e tij mendore dhe intelektuale. Lodrat si makinat elektrike dhe skuterët janë zgjedhje të shkëlqyera për fëmijën për të luajtur gjatë rritjes.

Interesimi i fëmijëve tuaj të vegjël për shkencën dhe teknikën mund të përfshihet që në moshë të re. Fëmijët gjithashtu duan të imitojnë prindërit e tyre. Përgatitja e oborrit të shtëpisë tuaj që ata të drejtojnë makinat e tyre elektrike është një pikë e rëndësishme që duhet marrë parasysh gjatë hartimit të planit. /Telegrafi/