Ne të gjithë jemi të njohur me gëzimet e ndezjes së një qiri. Por, nëse nuk keni dëgjuar për shkrirjet e dyllit ose nuk jeni të sigurt se si t’i përdorni ato në shtëpi, hidhini një sy këtij udhëzuesi të thjeshtë për gjithçka që duhet të dini.

Thjesht, shkrirja e dyllit (nganjëherë i njohur si kub dylli) është një copë dylli pa fitil që shkrihet në një ngrohës për të lëshuar aromën e tij. Ashtu si qirinjtë, ata vijnë me shumë aroma të mrekullueshme.

Si të përdorni shkrirjet e dyllit?

Përdorimi i një shkrirje dylli është i këndshëm. Ja çfarë duhet të bëni:

Vendosni dyllin tuaj të zgjedhur të shkrihet në pjatën e furrës suaj. Shumicën e kohës, do t’ju duhet vetëm një, por në varësi të madhësisë, mund të keni nevojë për disa pjesë.

Pasi të keni vendosur që keni përfunduar me shkrirjen e dyllit tuaj, prisni derisa dylli të jetë në formë të lëngshme pastaj futeni në një top pambuku për të thithur dyllin. Prisni disa çaste dhe pastaj do të jeni në gjendje ta tërhiqni me lehtësi dhe ta vendosni atë në plehra. /Telegrafi/