Kryetari i Komunës së Prilepit, Ilija Jovanoski, do të kërkojë karantinë për Prilepin, në mënyrë që të lehtësohet situata e keqe në qytet me coronavirusin.

“Në 9 ditët e fundit ka 26 të vdekur, vetëm dje kishte gjashtë pacientë të vdekur në Prilep. Dy javë pasi u largova nga Njësia e Sëmundjeve Infektive, u bëra thirrje të gjithë profesionistëve shëndetësorë jo-aktivë që të ndihmojnë profesionistët e shëndetit në kohën e tyre të lirë.

E dinim se do të ishte kështu, ne jemi duke u përgatitur për të ashtuquajturën valë të tretë. Ka vend në spitalin në Prilep, ka mbi 100 shtretër spitalorë në dispozicion, dhe rreth 50 pacientë përdorin spitalin ditor. Shumica e pacientëve janë të infektuar nga një përqind e qytetarëve që nuk mbajnë maska.

Apelojmë, por një numër i qytetarëve nuk besojnë në asgjë, nuk u përmbahen protokolleve. Unë do të kërkoj nga Shtabi Qendror i Krizës për Prilepin, se ne duhet të kemi karantinë, Prilepi pas Shkupit ka numrin më të madh të të infektuarve dhe të vdekurve”, tha kryetari i Prilepit Jovanoski për “Studio 10”./Telegrafi/