LAJMI I FUNDIT:

Këpucët të freskëta sikur të reja: Truqet se si t’i shmangni aromat e pakëndshme të këmbëve këtë sezon!

Këpucët të freskëta sikur të reja: Truqet se si t’i shmangni aromat e pakëndshme të këmbëve këtë sezon!

Ditëve të ngrohta fillojmë të mbathim këpucë pa çorape, ndërsa shumica ballafaqohen me aromën e pakëndshme të shputave. Ja si ta pengoni këtë problem

Reklama

Këmbët e zbathura dhe këpucët baletane apo atlete nga pëlhurat, përfundimisht e kanë kohën me arritjen e temperaturave të ngrohta pothuajse verore.

Mirëpo problem më të madh shumicës u krijon aroma e pakëndshme e këmbëve, e cila shfaqet kur mbathni këpucë pa çorape, transmeton Telegrafi.

Pra, si ta shmangni këtë verë aromën e pakëndshme?

Aromat e pakëndshme i shkaktojnë bakteret në këmbë dhe gjithsesi me kujdes lani shputat para se t’i mbathni pa çorape këpucët.

Këmbët thani mirë, posaçërisht midis gishtave. Përdorni pudër për shputa e cila do të mundësojë që këmbët të jenë të thata me orë të tëra pas mbathjes.

Mos i mbathni të njëjtat këpucë apo atlete pa çorape çdo ditë. Kështu vërtet lehtë do të kundërmojnë. Bëni pauzë së paku një ditë, nëse nuk mundeni dy ditë.

Lehtë dhe efektive: Truqet si të eliminoni aromën e keqe nga këpucët dhe atletet
Lexo po ashtu Lehtë dhe efektive: Truqet si të eliminoni aromën e keqe nga këpucët dhe atletet

Gjatë natës qiteni kafen e bluar në folie alumini dhe futeni në këpucë. Kafja e bluar do “të mbledhë” aromat e pakëndshme. Mundeni në këpucë të lini edhe kore portokalli.

Brendësinë e këpucëve kohë pas kohe fshijeni me leckë të njomur në alkool, sepse kështu do të thithen bakteret dhe do të pengohet përhapja e aromës së pakëndshme. /Telegrafi/