Zona e kokës dhe e qafës është pjesë shumë e ndjeshme e trupit

Lëkura në qafë dhe kokë është më e hollë, eshtrat janë më të brishta, ndërkaq shtylla kurrizore është e ndjeshme ndaj llojeve të ndryshme të dhembjeve, transmeton Telegrafi.

Probleme me dhembjen e kokës dhe shtangien zgjidhni me masazh, duke i aplikuar vetë disa teknika, derisa prisni terminin e caktuar te fizioterapeuti apo në sallon.

Provoni të fusni në tretman edhe kombinimin e masazhit dhe jogës për efekt të suksesshëm anti-rrudhë.

Lëkura e qafës ka më pak yndyrë dhe shpejt thahet. Nëse jeni të lënduar, jofleksibil apo kohë më parë jeni operuar, mos e teproni.

/Telegrafi/