Ka gati dy javë që Telegrafi i ka shkruar Zyrës së komunikimit të Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës lidhur me disa projekte zhvillimore, e për të cilat Ministria ende nuk ka kthyer përgjigje. Telegrafi gjithashtu ka kontaktuar edhe me zëvendësministrin Hysen Durmishi për t’i adresuar këto pyetje.

Deri në kohën e publikimit të këtij shkrimi Telegrafi nuk ka marr përgjigje për disa projekte zhvillimore të cilat kanë nisur vite më parë për të pyetur pse ka vonesa në këto projekte edhe kur pritet të përfundojnë.

Këto janë pyetjet e adresuar në Ministri.

  • Çfarë po ndodh me projektin e Qendrës Turistike “Borea”, pas takimit të fundit të ministrit Liburn Aliu me kryetarin e Pejës, Gazmend Muhaxheri?
  • Ka më shumë se një dekadë që rruga Prishtinë – Mitrovicë nuk është e përfunduar. A ka Ministria e Infrastrukturës projekt konkret për ta përfunduar këtë magjistrale?
  • Po ashtu, ministri Aliu ka premtuar që rruga Prishtinë – Podujevë do të përfundoj shumë shpejtë (përkatësisht brenda dy muajve). Çfarë po bëhet në këtë drejtim?
  • A do t’i përgjigjet në mënyrë pozitive Qeveria e Kosovës thirrjes së kryeministrit malazez Dritan Abazoviq për projektin e tunelit Pejë – Rozhajë?

Ndryshe Telegrafi ka raportuar për të gjitha këto projekte zhvillimore me të vetmin qëllimin informimin e publikut se çfarë po ndodhë më këto dhe pse ka vonesa në realizimin e tyre.

Këtu mund ta lexoni lajmin për vonesat në projektin ‘Borea’.

Në linkun e mëposhtëm mund ta lexoni lajmin për vonesat dhe zvarritjen e punimeve në rrugën Prishtinë- Mitrovicë.

Zvarritja 10 vjeçare e punimeve në magjistralen Prishtinë-Mitrovicë, qytetarët thonë se kjo është e papranueshme Zvarritja 10 vjeçare e punimeve në magjistralen Prishtinë-Mitrovicë, qytetarët thonë se kjo është e papranueshme

Këtu mund të lexoni lajmin për vonesat e rrugës Prishtinë- Podujevë.

Ndërsa më poshtë mund të lexoni lajmin për idenë e kryeministrit të Malit të Zi Abazoviq për projektin e tunelit Pejë – Rozhajë.

Abazoviq: Do të komunikoj me Kurtin për ndërtimin e tunelit që lidh Rozhajën me Pejën Abazoviq: Do të komunikoj me Kurtin për ndërtimin e tunelit që lidh Rozhajën me Pejën

Telegrafi do të publikojë edhe përgjigjet në momentin ministria kthen përgjigje. /Telegrafi/