Është fakt që kemi një numër të madh të viktimave nga Covid 19. Në fillim të pandemisë, vendosëm të gjithë njerëzit që vdiqën nga ndonjë opsion tjetër ne i vendosëm si të vdekur nga Covid, thotë mjeku Zharko Karaxhovski nga Instituti i Shëndetit Publik, në një intervistë për “TV24”.

Ai thotë se është fakt që numri i të vdekurve është i lartë dhe se disa prej tyre tashmë janë sjellë në spitale vonë, ndërsa disa prej tyre po vdesin rrugës për në spital me ambulancën.

“Disa nga pacientët vijnë në spital vonë, ndërsa disa vdesin në kushte të tjera, por kjo nuk varet nga mjekët. Shumë prej tyre vijnë me frymëmarrje të ulët. Është e padiskutueshme që ne kemi një shkallë të lartë të vdekshmërisë nga Covid-19 në vendin tonë, por analiza për këtë do të bëhet pas përfundimit të pandemisë në botë”, sqaroi Karaxhovski./Telegrafi/