Kanye West nuk është i kënaqur me Adidas.

Reperi shkoi në Instagram për të shprehur zhgënjimin e tij të dukshëm me shitësin – i cili merret me prodhimin dhe shpërndarjen për markën e tij miliardë dollarëshe Yeezy – në një mesazh të drejtpërdrejtë të gjatë, të formuluar fuqishëm të ndarë me Complex Tuesday.

2 korriku ndodh të jetë “Yeezy Day”, kur Adidas hedh stile të reja dhe të rimbushura nga etiketa me çmime me pakicë, por West pretendoi se gjiganti atletik nuk kërkoi kontributin e tij përpara se të krijonte ngjarjen vjetore të blerjeve.

Foto: Complex Original

“Adidas e krijoi idenë e ‘Yeezy Day’ pa miratimin tim”, filloi West, përpara se të pretendonte se marka gjithashtu “riktheu stilet më të vjetra”, “zgjodhi ngjyrat dhe i emërtoi ato”, “punësoi njerëz që punonin për [të]”, “vodhi ngjyrat [dhe] stilet e tij” dhe punësoi një menaxher të përgjithshëm – të gjitha pa dijeninë apo pëlqimin e reperit.

Kanye West paditet me mbi 390 mijë euro pasi nuk ktheu disa veshje të marra me qira Kanye West paditet me mbi 390 mijë euro pasi nuk ktheu disa veshje të marra me qira

Dizajneri pohoi gjithashtu se Adidas “ngadalësoi prodhimin” në partneritetin e tij në Yeezy Gap me Balenciaga, duke e penguar West nga nxjerrja e këpucëve si pjesë e bashkëpunimit, pavarësisht se kontrata e tij dyshohet se e lejonte të dizajnonte “këpucë të rastësishme” jashtë ombrellës së Adidas.

West përsëriti gjithashtu ankesën e tij të mëparshme se shitësi sportiv ka “kopjuar” diapozitivat e tij Yeezy me stilin e tij Adilette 22 (55 dollarë), të lëshuar si pjesë e koleksionit Adidas Originals. /Telegrafi/