Kanceri i pankreasit është kanceri i tetë më i zakonshëm te gratë dhe kanceri i dhjetë më i zakonshëm te burrat, sipas Cancer.net.

Megjithëse shumë nga simptomat shpesh lidhen me simptomat e tretjes, ka disa mënyra që sëmundja mund të shkaktojë ndryshime në këmbë.

Çfarë simptomash mund të shkaktojë kanceri i pankreasit në këmbë?

Kanceri i pankreasit, siç sugjeron edhe emri, prek pankreasin; një organ që ndodhet prapa stomakut. Megjithatë, mënyra në të cilën kanceri zhvillohet do të thotë se ai mund të shkaktojë disa shenja që ndikojnë në këmbët e pacientëve, shkruan Express.co.uk.

Kjo ndodh sepse kanceri i pankreasit mund të çojë në mpiksje gjaku në venën e thellë të këmbës, si dhe në pjesë të tjera të trupit. Vetë kanceri mund të çojë në mpiksje gjaku, diçka që studiuesit zbuluan se ishte shkaktuar nga tendenca jonormale e gjakut për të “koaguluar”.

Mpiksjet e gjakut të këtij lloji në venën e thellë të këmbës njihen si tromboza e venave të thella (DVT) dhe ndodhin gjithashtu te njerëzit që nuk kanë kancer. Për disa njerëz, megjithatë, një mpiksje është ndonjëherë shenja e parë e kancerit të pankreasit.

Cilat janë simptomat e mpiksjes së gjakut në këmbë?

Në disa raste, pacientët mund të mos kenë simptoma të formimit të mpiksjes së gjakut në venën e thellë.

Megjithatë, ka disa shenja të zakonshme për t’u kujdesur.

Kjo përfshin:

  • Dhimbje në këmbë – veçanërisht një ndjesi ngërçesh në vetëm një këmbë

  • Ënjtje e këmbës

  • Skuqje e lëkurës në këmbë

  • Një ndjenjë ngrohtësie në njërën këmbë

  • Dhimbje gjatë zgjatjes së gishtërinjve – më shpesh kjo ndodh kur drejtoni gishtat e këmbëve lart. /Telegrafi/