Çështja e të ardhurave është më komplekse sesa duket. Është e qartë se ndoshta ishte pajtuar ose ndjerë në një farë mënyre e domosdoshme, duke pasur parasysh situatën në të cilën ata mbanin detyrën, madje edhe në rrezik, se ata po kërkonin shpërblim të veçantë për atë funksion. Unë mendoj se është pak i ngathët dhe problematike, sepse konfidencialiteti bie brenda përgjegjësive normale, është punë e prokurorëve dhe ka çdo prokuror, jo vetëm këta, dhe nuk mund të jetë një justifikim për paga të tilla të larta.

Këtë e tha sot kryetari i Komitetit të Helsinkit, Gordan Kallajxhiev, në një deklaratë për shtyp pas shënimit të 25 vjetorit të Komitetit të Helsinkit.

Ai e sheh problematike që këto fonde u shpërndanë pa një rregullore dhe se prokurorja Katica Janeva ndau ata, siç tha ai, pak nga dora dhe me këtë mënyrë supozohej se do të kishte ndarje, ose të përfitonte më shumë bashkëpunëtorë, që mendon se është pak spekulative.

Sa i përket gjykimit, ai tha se është një çështje shumë komplekse dhe ekzistojnë disa rreziqe.

“Mësuar nga lustracioni dhe procese të ngjashme unë mendoj se mund të politizohet dhe të humbasë kohën e duhur dhe madje të ketë pasoja të dëmshme. Dhe gjithashtu do të nënkuptojë margjinalizimin ose minimin e funksionimit normal të sistemeve që kemi, të cilat duhet të nxiten për të funksionuar”, vlerëson ai./Telegrafi/